Nieuwbouwadvisering.nl

Woningbehoefte onderzoek

U bent projectontwikkelaar en heeft een grondpositie in portefeuille die u tot ontwikkeling wilt brengen? Gemeenten verwachten dat u als ontwikkelende partij uw huiswerk gedaan heeft en middels een woningehoefte onderzoek aantoonbaar kunt maken dat uw plan kans van slagen heeft. Guidan nieuwbouwadvisering biedt u een passende oplossing. Geen langdradige en kostbare onderzoeksrapporten en trajecten, maar een rapport waarin de dagelijkse praktijk op de woningmarkt centraal staat en waarbij u als ontwikkelende partij binnen afzienbare termijn beschikt over een gedegen woningbehoefte onderzoek. Wij weten als geen ander dat de woningmarkt per kern of wijk kan verschillen. Daarom zijn wij in staat om op postcode niveau een rapportage te maken.

Onze rapporten bestaan altijd uit een 3-tal onderdelen

 1. Analyse bestaande markt
 2. Onderzoeksfase
 3. Toekomstige vraag

Analyse bestaande markt
De bestaande markt wordt geanalyseerd aan de hand van de meest recente verkoopcijfers. De volgende onderwerpen worden beschreven:

 1. Wat is er de afgelopen jaren verkocht
 2. Analyse van de huidige woningvoorraad op postcode niveau
 3. Wat staat er momenteel te koop
 4. Analyse verhuisbewegingen afgelopen jaren
 5. Wat zijn kansrijke doelgroepen
 6. Wij consulteren lokaal betrokken partijen (makelaars e.d.) om een breed draagvlak te creeeren voor de uitgewerkte analyse

Onderzoeksfase

Naast een analyse van de bestaande markt, iset de markt op te gaan om de behoefte voor uw plannen te peilen. Voor deze fase stellen wij in samenspraak met u als opdrachtgever een enquete op die we beschikbaar stellen via een online platform, Facebook en eventueel via een huis-aan-huis flyer in de directe omgeving. Aan de hand van de resultaten van deze enquete werken wij de volgende stappen uit:

 • Analyseren enquêtes en verwerken in verslaglegging
 • Doelgroepanalyse
 • Combineren van de marktanalyse uit de onderzoeksfase met de resultaten van de enquêtes en komen tot een marktgerichte benadering

Toekomstige vraag

Met behulp van de enquetes krijgen we al een goed beeld van de behoefte naar geschikt woningaanbod. Echter door het combineren van data die beschikbaar is van Funda, de NVM en de enquete zijn wij nog beter in staat om een goed onderbouwde conclusie te trekken ten aanzien van de woningbehoefte qua aantallen, doelgroepen en prijscategoriën.

Inmiddels hebben wij voor diverse opdrachtgevers reeds rapporten uitgewerkt. Hieronder treft u selectie hiervan. Ook op zoek naar een gedegen rapport met een praktische insteek? Bel 0571-760109 of mail naar info@guidan.nl.

Referenties:

Woningbehoefte onderzoek Wilp

© 2021 Guidan | Siteontwerp: VIAdesign.nl | Technische Realisatie: Remco Siero | Tekst: Sprakeloos, bureau voor tekst